Výťažok z bowlingového turnaja venovali ťažko chorej Adriánke

10.03.2012 Prešov

Prešov 9. marca (TASR) – Výťažok z benefičného bowlingového turnaja o putovný pohár predsedu Prešovského samosprávneho kraja (PSK) vo výške 2.462 eur tento rok venovali 16-ročnej Adriánke Šimkovej z Prešova.
Hovorkyňa PSK Veronika Fitzeková dnes informovala, že do turnaja, ktorý sa konal už piatykrát, sa vo štvrtok (8.3.) večer zapojilo 64 hráčov, ktorým sa podarilo zhodiť dovedna 12 312 kolkov. Každý z nich potom ocenili stanovenou finančnou hodnotou.
"Výťažok sme sa rozhodli venovať Adriánke, ktorá má niekoľko ťažkých diagnóz a v súčasnosti nutne potrebuje vozík, pretože nemôže chodiť von," zdôraznil predseda PSK Peter Chudík.
Dievča sa narodilo predčasne v siedmom mesiaci tehotenstva a následky ju sprevádzajú celý život. Diagnostikovali jej detskú mozgovú obrnu, epilepsiu, trpí alergiami, inkontinenciou i celiakiou. Mesačný príjem tejto malej rodiny dosahuje asi 350 eur, matka s dcérou žijú u babičky, ktorá im veľmi pomáha.
Fitzeková konštatovala, že na benefičnom bowlingovom turnaji sa stretli osobnosti z celého kraja. Okrem vyššieho územného celku postavili družstvá mestá Prešov a Svidník, Prešovská univerzita, novinári a viaceré súkromné obchodné spoločnosti a firmy. V konečnom poradí napokon prvenstvo získal nováčik turnaja - tím SAD Prešov a za nimi sa umiestnil usporiadateľ turnaja tím PSK.
Hovorkyňa pripomenula, že výťažok z benefičného turnaja prešovského župana bol vždy určený pre deti. Prostriedky doteraz získali deti z Domova sociálnych služieb v Giraltovciach, z detského stacionára pri DSS na Volgogradskej ulici v Prešove, Mariana Michlišinová z Proča a minulý rok Michaela Krišková z Popradu. 
 

Vyberte región

mark